'Türkiye'de hayat göçmen için zor'

TÜRKİYE'den gelen göçmenlerin Türkiye'ye iade edileceği adalardan biri olan Sakız Adası'nın ana limanı, bir süredir mültecilerin işgali altında. Vial kampında tutulan mültecilerin bir kısmı telleri aşıp limanın yolcu bölümüne kurdukları kendi kamplarında bekliyor.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 08 Nisan 2016 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Türkiye'de hayat göçmen için zor'

Bazılarının ortadan yok olduğu konuşuluyor. Burası yasal bir kamp olmadığından doktor gelmesine izin verilmiyor. Polis oraya gelen yardımları engellediği için aç olduklarını anlatıyorlar.

NEDEN 'NO TURKEY'

Limana alternatif kamplarını kuran 100 kişinin çoğu Suriyeli. En ortada kurduğu kırmızı çadırında ailesiyle otururken bulduğumuz Muhammed ile konuşuyoruz. IŞİD yağması altında kalan Palmira Antik Kenti'nden 6 ay önce kaçarak Türkiye'ye geldiklerini anlatıyor. Çadırındaki 'No Turkey' (Türkiye hayır) sloganını ve neden Türkiye'ye dönmek istemediklerini konuşuyoruz. Sebep, Türkiye'yi Avrupa hayali için terk edenlerle hemen hemen aynı.

Anlatıyor:

'12 SAATE 10 LİRA'"

'Her şeyi yaparız' dedik. Ama 12 saat çalışmaya 10 lira verdiler. Çocuklar için gelecek yok. Bir cehennemden bir cehenneme sürükleniyoruz. Ben artık Avrupa'ya gidip insanca yaşamak istiyorum. Erdoğan bizi misafir etti onu seviyoruz ama Türkiye'de hayat Suriyeliler için çok zor."

ATARIM BEBEĞİMİ!

ATİNA'nın Pire Limanı'nda göçmenlerin kamplara gitmesi için feribota binmesini isteyen polise karşı Afgan sığınmacılar sert tepki gösterdi. Bir baba polislerin üzerine gelmeye devam etmesi üzerine eliyle kaldırdığı 6 aylık bebeğini denize atacağını söyledi. Baba güçlükle sakinleştirildi.

BUGÜN SORU İŞARETİ

Hürrİyet'in ulaştığı bilgilere göre Midilli Moria'da mülteci ve göçmen sayısı 3 bin 97'ye ulaştı. Bunlardan 3 bin 83'ü sığınma talebinde bulundu. Dolayısıyla Midilli'de Türkiye'ye iade edilecek göçmen yok gibi. Yetkililer Kos ve Leros adalarında bulunan göçmenlerin yüksek ihtimalle Midilli'ye getirilip buradan bugün Türkiye'ye iade edilebileceğini kaydetti.

Banu ŞEN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber